Баница точени кори рецепта
Баница это известный болгарский пирог, который бывает разного вида, с разной начинкой, но всегда из одного теста — тонкого растяжного теста фило, а по болгарски оно называется точени кори. Подробнее о болгарской банице я писала тут.
Здесь и сейчас я хочу поделиться своим рецептом баницы с фото. Я бы назвала это рецептом для чайников таких же как и я, потому что он самый простой.
Продукты для баницы:
- извара 500 гр (подобие творога)*
- три яйца
- соль по вкусу
- пара-тройка ложек сметаны **
- 50 грамм сливочного масла ***
- упаковка готового теста «точени кори«
Вообще, у меня есть специальные болгарские металлические эмалированные формы для баницы, но они не влезают в мою духовку, поэтому я буду делать в своей любимой стеклянной огнеупорной форме, купленной сто лет назад в кауфланде за сущие копейки — оказалась просто незаменимой вещью на кухне. Один недостаток — тяжелая.
1. Смешиваем извару с двумя яйцами и сметаной. Поскольку болгары традиционно делают баницу с сирене, а он чаще всего соленый, я посолила свою пресную извару по вкусу.
2. Смазываю форму для выпечки растопленным сливочным маслом
3. Кладу два листа точени кори или фило (как хотите) на дно этой формы и снова смазываю маслом при помощи кулинарной кисточки — очень удобно. Кстати, я специально клала по два листа, мне показалось что по одному будет слишком тонко и оказалось, что я была права.
4. Затем на этот лист тонко выкладываем извару и распределяем при помощи кулинарной лапоточки или ложки. Я толсто положила — можно было и поменьше.
5. Накрываю извару новой парой точени кори, намазываю их маслом и снова выкладываю начинку — остатки теста заворачиваю внутрь и тоже промазываю маслом
6. Это последний слой — кончилась начинка. К сожалению, я забыла посчитать сколько слоев у меня получилось.
7. Снова накрываю точени кори и сверху обильно намазываю взбитым яйцом. Затем ставлю все это в предварительно разогретую духовку на 180 градусов на 45 минут.
Готово. Чтобы яичная корочка сверху не подгорела, в последние десять минут можно выключить верхний тен в духовке.
Тесто поднялось, но незначительно. Баница получилась не толстая, но с большим количеством извары. Так что ребенок сказал будто похоже на запеканку. Дело в том, что казенные баницы на начинке экономят) А мне надо было потоньше намазывать изварой и класть побольше листов. Поэтому у меня остались листы теста и я в другой раз попробую сделать витую баницу.
Вот так выглядит баница на срезе. Она хорошо пропеклась и ее лего было кусать. В принципе, с изварой мне показалось даже гораздо вкуснее, чем с сирене — нежнее что ли.
* вместо извары можно взять сирене, брынзу, тыкву, овощи, тушеный лук порей и так далее
** вместо сметаны можно взять кисело мляко (болгарский йогурт), кефир, цедено кисело мляко
*** вместо сливочного масла можно взять растительное масло, а можно, вообще, не смазывать сами листы, только форму
Вот такой вот получился у меня рецепт баницы с фото от Вари Давыдовой))
Замечу, что баницу можно делать с чем угодно, главное, чтобы у вас было тесто фило в нем весь секрет и смак. Насколько мне известно оно везде продается.
Теперь немного о ценах на продукты: точени кори продаются в Болгарии в каждом магазине и стоят от 90 стотинок до 3 левов за упаковку, сливочное масло я покупала в Т-маркете, польское экстра 82% за два лева (акция), яйца размера «М» продаются в Билла по 2 лева за десяток, извара в молочом павильоне на рынке продается по цене 3 лева за килограмм, сметана есть в Лидле.
1 евро равен 1,95 лв.
Рецепт витой баницы
Мой фоторецепт лютеницы
Кухня
Отблагодарить автора
Чашечкой кофе.
Источник
Здравствуйте, дорогие друзья!
Как и обещала делюсь своим опытом выпечки баницы по рецепту Марии. Для чего тогда мастер-класс, если не попробовать сделать эту «болгарскую вкусность» самой… Да и маме пообещала, когда она пробовала Машин шедевр, который она положила мне для мамы перед моим уходом.
Так что не откладывая дело в долгий ящик, запаслась необходимыми продуктами. Точени кори, так называют тесто для баницы в Болгарии, купила той же марки, что и Мария, и которые уже раньше использовала. Скажем коротко, марка «Фамилия» уже проверенная. Упаковка весит 500 г.
Газированную воду купила туже Schweppes. Я не покупаю газированную воду, поэтому марок не знаю, но читала, что для баниц используют даже лимонад.
Купила кусочек брынзы (сирене) Елена, ассортимент огромный. Дома еще был кусок брынзы Сердика. Их и смешала для своего пирога. Я думаю, что всего у меня получилось грамм 600 брынзы. Ну и что, подумала я, «кашу маслом не испортишь». И потом я собиралась делать большую баницу! Семья-то большая: я и мама.
Итак, необходимы продукты для моей баницы:
- Упаковка теста для баницы «Фамилия» (точени кори за баница Фамилия) — 500 г.
- Сирене — 600 г (по рецепту Марии надо 400 г).
- Масло растительное — 2/3 стакана растительного масла. Стакан емкостью 200 мл.
- 6 яиц.
- Газированная вода, в моем случае Schweppes, — 250-300 мл.
Ну вот… Пора приступать к приготовлению. Дома, как вы понимаете времени было много, места тоже, фотоаппарат под рукой.
Конечно, теряла время, чтобы заснять весь процесс, но и у меня мастер-класс получился.
Вот так выглядит упаковка теста для баницы.
А так сами листочки. Тесто очень тонкое. Прочла в интернете, что в России такое тесто надо искать в супермаркетах, чаще оно турецкое, санкций на продукты с Турцией ведь нет, а всем известная пахлава делается из такого теста Фило.
Для выпечки использовала противень длиной 35 см, шириной 26,5 см.
Брынзу не натирала, а просто размяла вилкой.
Предварительно смазала свой противень растительным маслом и начала укладку теста вперемешку с сирене: два листа теста, брынза, два листа теста, брынза и так далее…
И вот тут допустила ошибку! Первые два листика я щедро сдобрила брынзой, а потом поняла, что мне ее не хватит на все слои… Так и получилось… Предпоследнему ряду досталось совсем немного сирене.
Теперь буду умнее, просчитаю листики и постараюсь разделить брынзу на необходимое количество порций.
Так же, как и Мария, разрезала собранную баницу на кусочки, чтобы пропитка из горячего масла, яиц и газированной воды достигла самого укромного уголка.
Настал черед растительного масла.
Разогрела его даже, наверное, чуть больше необходимого. Поверяла кусочком теста, который зажаривался в нем, как хворост.
Залила баницу, и поняла, что масло было действительно очень горячим, так как она даже зарумянилась. К радости, это не испортило ее вкус.
Включила духовку, нужно время, чтобы она нагрелась до 180 градусов, и стала взбивать яйца. Их было 6, добавила немного соли.
Потом и Schweppes в дело пошел.
Вот так выглядели яйца с газированной водой.
Залила банницу и отправила в горячую духовку.
У меня хорошая духовка со светом, поэтому наблюдала за моей баницей через стекло, и открыла ее только через полчаса, чтобы не опала, как советовала Мария.
Вот такая золотистая баница смотрела на меня. Мне кажется, что уже тогда она была готова.
Но я все-таки выдержала еще 10 минут, можно было и 5, и вынула из духовки теперь уж мой шедевр.
Так же, как и Мария, щедро побрызгала ее водой из-под крана и перевернула для пропарки. Помните, поверхность должна быть ребристой, чтобы воздух попадал… Можно ставить на 4 тарелки, можно так, как я и Мария, на «крыло» мойки.
Так она простояла минут 10. Этого времени мне хватило, чтобы помыть посуду.
Перевернула, и с радостью поняла, что у меня все получилось. Мастер-класс от Марии не прошел даром! Спасибо, миличка (милая)!
Сняла пробу первой! Вкусно!!!
Поделилась с Тамарой, а мы ели это чудо два дня. Ну и что… Баница не черствеет, и разогреть можно в микроволновке.
Надеюсь, что вам пригодится мой опыт приготовления баницы. Приятного аппетита! Пусть блюда болгарской кухни появятся на вашем столе!
Понравилась статья? Поделись с друзьями!
Форма поддержки блога может не отображаться в браузере Internet Explorer!
Хотите поддержать, откройте сайт в другом браузере… Спасибо!
Источник
- Нови рецепти
- Популярни днес
- Най-популярните
- Случайни рецепти
Всички рецепти
- По категория
- По празник
- По националност
Публикувай
- Добави рецепта
Категории
- Салати
Салати
без месо ⋅ с месо ⋅ с колбаси ⋅ с риба ⋅ с морски дарове ⋅ салати-пюре
Популярни колекции към Салати
Салати с майонеза ⋅ Салати с домати ⋅ Салати с чушки ⋅ Салати с кисело мляко ⋅ Салати с марули (зелени салати) ⋅ Салати с краставици ⋅ Салати с печени чушки ⋅ Салати с моркови ⋅ Салати с картофи ⋅ Салати с царевица ⋅ Риба тон ⋅ Салати с паста ⋅ Яйчени салати ⋅ Салати с извара ⋅ Салати с шунка ⋅ Салати със зеле ⋅ Салати с авокадо ⋅ Салати с пилешко ⋅ Салати с червено цвекло ⋅ Салати с патладжани ⋅ Салати с ролца от раци ⋅ Салати с грах ⋅ Бобени салати ⋅ Ефектно украсени салати ⋅ Топли салати ⋅ Салати с гъби ⋅ Салата Цезар ⋅ Салати с ябълки ⋅ Салати с тиквички ⋅ Катък ⋅ Нетрадиционни салати ⋅ Салати със сметана ⋅ Дипове
- Супи
Супи
с месо ⋅ с колбаси ⋅ с карантия ⋅ с риба ⋅ с морски дарове ⋅ без месо ⋅ крем-супи ⋅ студени супи ⋅ бульони
Популярни колекции към Супи
Супи с ориз ⋅ Супи с фиде ⋅ Картофени супи ⋅ Супа топчета ⋅ Постни супи ⋅ Супи със спанак ⋅ Гъбени супи ⋅ Супи с коприва ⋅ Пролетни супи ⋅ Картофени крем-супи ⋅ Супи с пилешко месо ⋅ Супи със сирена ⋅ Зеленчукови супи ⋅ Млечни супи ⋅ Доматени супи ⋅ Крем-супи с тиква ⋅ Супи със свинско месо ⋅ Супи с телешко месо ⋅ Шкембе-чорба ⋅ Пача ⋅ Супи с агнешки дреболии ⋅ Доматени крем-супи ⋅ Супи с лапад ⋅ Супи с леща ⋅ Супи с боб ⋅ Супи с тиквички ⋅ Супи с агнешко месо ⋅ Морковени супи ⋅ Супи със зелев сок ⋅ Супи със зеле ⋅ Супи с миди ⋅ Супи със зелен фасул ⋅ Супи с карфиол ⋅ Супи с грах
- Сосове
Сосове
топли сосове ⋅ студени сосове
Популярни колекции към Сосове
Сосове за месо ⋅ Сосове за риба ⋅ Сосове за зеленчуци ⋅ Универсални сосове ⋅ Гъбени сосове ⋅ Сметанови сосове ⋅ Млечни сосове ⋅ Сиренени сосове ⋅ Домашна майонеза ⋅ Чеснови сосове ⋅ Майонезени сосове ⋅ Сосове за пици и паста ⋅ Сос Бешамел ⋅ Винени сосове ⋅ Доматени сосове ⋅ Дипове ⋅ Орехови сосове ⋅ Люти сосове ⋅ Песто ⋅ Домашна горчица ⋅ Сосове с хрян ⋅ Сосове в микровълнова
- Предястия
Предястия
гарнитури ⋅ с яйца ⋅ със сирена ⋅ с гъби ⋅ с месо ⋅ с колбаси ⋅ с риба ⋅ други предястия ⋅ солени палачинки ⋅ сандвичи
Популярни колекции към Предястия
Топено сирене ⋅ Извара и рикота ⋅ Картофени кюфтета ⋅ Гювечета ⋅ Картофени гарнитури ⋅ Топли сандвичи ⋅ Палачинки ⋅ Пълнени гъби ⋅ Солени торти ⋅ Предястия с шунка ⋅ Ориз със зеленчуци ⋅ Панирани пилешки хапки ⋅ Оризови гарнитури ⋅ Теста за палачинки (класически) ⋅ Моцарела ⋅ Солени палачинкови торти ⋅ Пържени филийки ⋅ Синьо сирене ⋅ Кашкавал на фурна ⋅ Предястия с кренвирши ⋅ Предястия с бекон ⋅ Предястия с пилешко ⋅ Пържени топчета от сирена ⋅ Палачинки с колбаси ⋅ Палачинки със сирена ⋅ Панирано сирене (Сирене пане) ⋅ Чушки, тиквички и патладжани бюрек ⋅ Забулени яйца
- Ястия
Ястия
с агнешко месо ⋅ със свинско месо ⋅ с телешко месо ⋅ с овнешко месо ⋅ с пилешко месо ⋅ с пуешко месо ⋅ с други птици ⋅ със заешко месо ⋅ с месо от дивеч ⋅ с колбаси ⋅ с кайма ⋅ с карантия ⋅ с риба ⋅ с морски дарове ⋅ охлюви и жабешки бутчета ⋅ с картофи ⋅ с ориз ⋅ с чушки ⋅ със зеле ⋅ с кисело зеле ⋅ с карфиол и броколи ⋅ с тиквички ⋅ с патладжани ⋅ с лук ⋅ с гъби ⋅ с боб (зрял фасул) ⋅ със зелен фасул ⋅ с леща ⋅ с грах ⋅ с нахут ⋅ със спанак ⋅ с коприва ⋅ с лапад
Популярни колекции към Ястия
Картофи на фурна ⋅ Пилешки гърди (филе) ⋅ Гювеч ⋅ Картофи със сирена ⋅ Праз лук ⋅ Пиле с гъби ⋅ Картофени кюфтета ⋅ Мариновано месо и риба ⋅ Гювечета ⋅ Ястия с печени чушки ⋅ Свинско с гъби ⋅ Риба на фурна ⋅ Свинско с картофи
- Безмесни
Ястия без месо
безмесни с картофи ⋅ безмесни с ориз ⋅ безмесни с чушки ⋅ безмесни със зеле ⋅ безмесни с кисело зеле ⋅ безмесни с карфиол и броколи ⋅ безмесни с тиквички ⋅ безмесни с патладжани ⋅ безмесни с лук ⋅ безмесни с гъби ⋅ безмесни с боб (зрял фасул) ⋅ безмесни със зелен фасул ⋅ безмесни с леща ⋅ безмесни с грах ⋅ безмесни с нахут ⋅ безмесни със спанак ⋅ безмесни с коприва ⋅ безмесни с лапад ⋅ безмесни със смесени зеленчуци ⋅ други безмесни ястия
Популярни колекции към Ястия без месо
Картофи на фурна ⋅ Гювеч ⋅ Картофи със сирена ⋅ Картофени кюфтета ⋅ Гювечета ⋅ Ястия с печени чушки ⋅ Постни ястия с картофи ⋅ Постни ястия с ориз ⋅ Картофи с колбаси ⋅ Картофени гарнитури ⋅ Тиквички на фурна ⋅ Постни ястия — други ⋅ Картофен огретен
- Тестени
Тестени ястия
пици ⋅ паста ⋅ баници ⋅ хлябове и питки (без плънка) ⋅ хлябове и питки със сирене ⋅ хлябове и питки с друга плънка ⋅ оформяне и украса на питки ⋅ солени кексове и мъфини ⋅ с бутер тесто (солени) ⋅ пържени тестени ястия ⋅ соленки ⋅ други тестени ястия
Популярни колекции към Тестени ястия
Баници с готови кори ⋅ Баници със сирене ⋅ Питки, пити и погачи ⋅ Тестени закуски ⋅ Спагети ⋅ Паста с доматен сос ⋅ Тесто за пица ⋅ Паста с кайма ⋅ Стар хляб ⋅ Вита баница ⋅ Хляб ⋅ Хлебчета и малки питки ⋅ Царевично брашно ⋅ Паста с колбаси ⋅ Сиренки и кифлички със сирене ⋅ Хляб в машина за хляб ⋅ Тутманик ⋅ Бутерки (солени) ⋅ Паста със сметанов сос ⋅ Лазаня ⋅ Макарони ⋅ Мекици ⋅ Баници с газирани напитки ⋅ Солени мъфини ⋅ Паста без месо
- Десерти
Десерти
сладки и бисквити ⋅ бонбони ⋅ сладкиши ⋅ торти ⋅ украси, блатове за торти ⋅ рула ⋅ кексове и мъфини ⋅ палачинки, катми и гофрети ⋅ сиропирани десерти ⋅ сладки баници ⋅ козунаци и сладки хлябове ⋅ десерти с бутер тесто ⋅ кремове, парфета и желета ⋅ десерти с плодове ⋅ десерти с тиква ⋅ сладоледени десерти ⋅ пържени десерти ⋅ други десерти
Популярни колекции към Десерти
Постни десерти ⋅ Торти и сладкиши с бисквити ⋅ Сладкиши с ябълки ⋅ Шарени кексове ⋅ Сладкиши без печене ⋅ Шоколадови сладкиши ⋅ Козунак ⋅ Сиропирани сладкиши ⋅ Шоколадови торти ⋅ Десерти с течен шоколад ⋅ Сладкиши с извара и сирена ⋅ Сладки мъфини ⋅ Палачинки ⋅ Сметанови торти ⋅ Обикновени кексове ⋅ Сладкиши със сладка и конфитюри ⋅ Кексове с орехи ⋅ Юфка
- Напитки
Напитки
чайове ⋅ кафета ⋅ напитки с какао и шоколад ⋅ други безалкохолни ⋅ алкохолни напитки
Популярни колекции към Напитки
Разхладителни напитки ⋅ Домашни ликьори ⋅ Алкохолни коктейли ⋅ Шейкове ⋅ Лимонада ⋅ Топъл шоколад и какао ⋅ Смути ⋅ Студени чайове ⋅ Греяно вино ⋅ Мохито (Mojito) ⋅ Греяна ракия ⋅ Напитки в микровълнова
- Зимнина
Зимнина
туршии ⋅ стерилизирана зимнина ⋅ зимнина от месо ⋅ компоти ⋅ сладка ⋅ конфитюри ⋅ мармалади ⋅ желета ⋅ сокове, сиропи и нектари
Популярни колекции към Зимнина
Зимнина с чушки ⋅ Зимнина с домати ⋅ Смесена туршия ⋅ Зимнина със зеле ⋅ Миш-маш ⋅ Лютеница ⋅ Зимнина с патладжани ⋅ Зимнина с карфиол ⋅ Люти чушки ⋅ Консервирани салати и ястия ⋅ Зимнина с праскови и кайсии ⋅ Консервирана риба ⋅ Зимнина с ябълки ⋅ Зимнина със сливи ⋅ Зимнина с горски плодове ⋅ Зимнина със зелени домати ⋅ Кисело зеле ⋅ Туршия с обръщане ⋅ Апетитка и лютивка ⋅ Зимнина от тиква ⋅ Зимнина с цитрусови плодове ⋅ Доматен сос и кетчуп ⋅ Зимнина с череши и вишни ⋅ Мариновани гъби ⋅ Пастърма ⋅ Консервирани листа за сарми ⋅ Сланина ⋅ Зимнина с ягоди
- Бебешки
Бебешки и детски храни
плодови храни (детски) ⋅ зеленчукови храни (детски) ⋅ месни храни (детски) ⋅ рибни храни (детски) ⋅ други (детски)
- Други
Други
подправки ⋅ солени декорации и украси ⋅ други (несортирани)
Популярни колекции към Други
Домашни млечни продукти ⋅ Домашни сирена ⋅ Чипс ⋅ Печени ядки ⋅ Ароматни масла
- Нови снимки
- Популярни снимки
- Снимки на седмицата
- Първа снимка
Добави снимка
- в албум
- към рецепта
Албуми
- Вкусотии без рецепта
Салати и предястия ⋅ Ястия и супи ⋅ Пици и паста ⋅ Тестени ⋅ Торти и украси ⋅ Десерти ⋅ Разни без рецепта - Любопитно
Карвинг ⋅ Бенто ⋅ Най-най-най- ⋅ Миниатюри ⋅ Изкуство от храна ⋅ Интересни плодове и зеленчуци - Празнични
Великден в картинки ⋅ Коледно-Новогодишни украси и трапези ⋅ Необичайни елхи - Разни
Веселите Готвачи ⋅ Пътувания ⋅ Разни
Етикети
- Салати
- Ястия
- Паста и пица
- Тестени
- Десерти
- Напитки
- Зимнина
- Продукти
- Любопитно
- Съвети и полезна информация
- Украси
- Класации
- Диети
- Великден
- Коледно-новогодишни празници
Популярни статии
- Постни ястия — Вегански рецепти
- 10 любими турски десерта
- Диетата на Пиер Дюкан през погледа на бивша «Дюканка»
- Начини за втасване на тесто с мая
Нови статии
- Подправките в Средновековието
- Боядисване на яйца с коприна
Актуални конкурси
- Рецепта на месец Зима 2019 — 2020 [Предястия и салати]
- Рецепта на месец Зима 2019 — 2020 [Ястия и супи]
- Рецепта на месец Зима 2019 — 2020 [Тестени]
- Рецепта на месец Зима 2019 — 2020 [Десерти]
- Снимка на месец Зима 2019 — 2020 [Предястия и салати]
- Снимка на месец Зима 2019 — 2020 [Ястия и супи]
- Снимка на месец Зима 2019 — 2020 [Тестени]
- Снимка на месец Зима 2019 — 2020 [Торти]
- Снимка на месец Зима 2019 — 2020 [Сладкиши]
- Снимка на месец Зима 2019 — 2020 [Кексове]
- Снимка на месец Зима 2019 — 2020 [Сладки и бисквити]
- Снимка на месец Зима 2019 — 2020 [Други десерти]
- Първа снимка Зима 2019 — 2020
… виж приключилите конкурси
- Виж всичко
Горещи теми
- Как тече денят на Веселите готвачи
- Да се усмихнем, посмеем…
- Турски пипер мараш,урфа….???
- Кога ще подновите конкурсите?
- Дублиращи се рецепти
- Какво ще кажете за малко поезия
- Провали в кухнята [весели снимки]
Популярни секции
- Общи кулинарни дискусии
- Как се прави…
- Новини
- Правила и полезна информация
- Всичко останало
Источник
Яйцата се разбиват и се добавя брашното, натрошеното сирене, разтопеното масло и млякото, в което е угасена содата. Във всяка една кора се слага по 1/3 от плънката. Навива се, но не стегнато, защото се надува при печене. Нареждат се в намаслена и набрашнена тава. Баницата се намазва с разбит жълтък с малко олио и се пече на 180 С 25-30 минути. Завива се с мокра кърпа.
zlare
[Изпробвал рецептата]
zlare
[Изпробвал рецептата]
mimoza784
[Изпробвал рецептата]
[Изпробвана]
renito
[Изпробвал рецептата]
renito
[Изпробвал рецептата]
zlare
[Изпробвал рецептата]
zlare
[Изпробвал рецептата]
[Изпробвана]
Lirinka
[Изпробвал рецептата]
Lirinka
[Изпробвал рецептата]
perunika
[Изпробвал рецептата]
renito
[Изпробвал рецептата]
renito
[Изпробвал рецептата]
swetla7
[Изпробвал рецептата]
[Изпробвана]
perunika
[Изпробвал рецептата]
perunika
[Изпробвал рецептата]
perunika
[Изпробвал рецептата]
nela111
[Изпробвал рецептата]
pipilota
[Изпробвал рецептата]
[Изпробвана]
pipilota
[Изпробвал рецептата]
lu4a
[Изпробвал рецептата]
latkova
[Изпробвал рецептата]
[Изпробвана]
latkova
[Изпробвал рецептата]
renito
[Изпробвал рецептата]
nela111
[Изпробвал рецептата]
[Изпробвана]
nela111
[Изпробвал рецептата]
Pavel
[Изпробвал рецептата]
[Изпробвана]
viliya
[Изпробвал рецептата]
viliya
[Изпробвал рецептата]
Lirinka
[Изпробвал рецептата]
Lirinka
[Изпробвал рецептата]
[Изпробвана]
nela111
[Изпробвал рецептата]
renito
[Изпробвал рецептата]
renito
[Изпробвал рецептата]
[Изпробвана]
nela111
[Изпробвал рецептата]
nela111
[Изпробвал рецептата]
lu4a
[Изпробвал рецептата]
lu4a
[Изпробвал рецептата]
zllate
[Изпробвал рецептата]
Баница с Одрински кори печени на сач
zllate
[Изпробвал рецептата]
Lirinka
[Изпробвал рецептата]
zllate
[Изпробвал рецептата]
[Изпробвана]
viliya
[Изпробвал рецептата]
viliya