Тесто кори для банницы
Здравствуйте, дорогие друзья!
Как и обещала делюсь своим опытом выпечки баницы по рецепту Марии. Для чего тогда мастер-класс, если не попробовать сделать эту «болгарскую вкусность» самой… Да и маме пообещала, когда она пробовала Машин шедевр, который она положила мне для мамы перед моим уходом.
Так что не откладывая дело в долгий ящик, запаслась необходимыми продуктами. Точени кори, так называют тесто для баницы в Болгарии, купила той же марки, что и Мария, и которые уже раньше использовала. Скажем коротко, марка «Фамилия» уже проверенная. Упаковка весит 500 г.
Газированную воду купила туже Schweppes. Я не покупаю газированную воду, поэтому марок не знаю, но читала, что для баниц используют даже лимонад.
Купила кусочек брынзы (сирене) Елена, ассортимент огромный. Дома еще был кусок брынзы Сердика. Их и смешала для своего пирога. Я думаю, что всего у меня получилось грамм 600 брынзы. Ну и что, подумала я, «кашу маслом не испортишь». И потом я собиралась делать большую баницу! Семья-то большая: я и мама.
Итак, необходимы продукты для моей баницы:
- Упаковка теста для баницы «Фамилия» (точени кори за баница Фамилия) — 500 г.
- Сирене — 600 г (по рецепту Марии надо 400 г).
- Масло растительное — 2/3 стакана растительного масла. Стакан емкостью 200 мл.
- 6 яиц.
- Газированная вода, в моем случае Schweppes, — 250-300 мл.
Ну вот… Пора приступать к приготовлению. Дома, как вы понимаете времени было много, места тоже, фотоаппарат под рукой.
Конечно, теряла время, чтобы заснять весь процесс, но и у меня мастер-класс получился.
Вот так выглядит упаковка теста для баницы.
А так сами листочки. Тесто очень тонкое. Прочла в интернете, что в России такое тесто надо искать в супермаркетах, чаще оно турецкое, санкций на продукты с Турцией ведь нет, а всем известная пахлава делается из такого теста Фило.
Для выпечки использовала противень длиной 35 см, шириной 26,5 см.
Брынзу не натирала, а просто размяла вилкой.
Предварительно смазала свой противень растительным маслом и начала укладку теста вперемешку с сирене: два листа теста, брынза, два листа теста, брынза и так далее…
И вот тут допустила ошибку! Первые два листика я щедро сдобрила брынзой, а потом поняла, что мне ее не хватит на все слои… Так и получилось… Предпоследнему ряду досталось совсем немного сирене.
Теперь буду умнее, просчитаю листики и постараюсь разделить брынзу на необходимое количество порций.
Так же, как и Мария, разрезала собранную баницу на кусочки, чтобы пропитка из горячего масла, яиц и газированной воды достигла самого укромного уголка.
Настал черед растительного масла.
Разогрела его даже, наверное, чуть больше необходимого. Поверяла кусочком теста, который зажаривался в нем, как хворост.
Залила баницу, и поняла, что масло было действительно очень горячим, так как она даже зарумянилась. К радости, это не испортило ее вкус.
Включила духовку, нужно время, чтобы она нагрелась до 180 градусов, и стала взбивать яйца. Их было 6, добавила немного соли.
Потом и Schweppes в дело пошел.
Вот так выглядели яйца с газированной водой.
Залила банницу и отправила в горячую духовку.
У меня хорошая духовка со светом, поэтому наблюдала за моей баницей через стекло, и открыла ее только через полчаса, чтобы не опала, как советовала Мария.
Вот такая золотистая баница смотрела на меня. Мне кажется, что уже тогда она была готова.
Но я все-таки выдержала еще 10 минут, можно было и 5, и вынула из духовки теперь уж мой шедевр.
Так же, как и Мария, щедро побрызгала ее водой из-под крана и перевернула для пропарки. Помните, поверхность должна быть ребристой, чтобы воздух попадал… Можно ставить на 4 тарелки, можно так, как я и Мария, на «крыло» мойки.
Так она простояла минут 10. Этого времени мне хватило, чтобы помыть посуду.
Перевернула, и с радостью поняла, что у меня все получилось. Мастер-класс от Марии не прошел даром! Спасибо, миличка (милая)!
Сняла пробу первой! Вкусно!!!
Поделилась с Тамарой, а мы ели это чудо два дня. Ну и что… Баница не черствеет, и разогреть можно в микроволновке.
Надеюсь, что вам пригодится мой опыт приготовления баницы. Приятного аппетита! Пусть блюда болгарской кухни появятся на вашем столе!
Понравилась статья? Поделись с друзьями!
Форма поддержки блога может не отображаться в браузере Internet Explorer!
Хотите поддержать, откройте сайт в другом браузере… Спасибо!
Источник
Баница это известный болгарский пирог, который бывает разного вида, с разной начинкой, но всегда из одного теста — тонкого растяжного теста фило, а по болгарски оно называется точени кори. Подробнее о болгарской банице я писала тут.
Здесь и сейчас я хочу поделиться своим рецептом баницы с фото. Я бы назвала это рецептом для чайников таких же как и я, потому что он самый простой.
Продукты для баницы:
- извара 500 гр (подобие творога)*
- три яйца
- соль по вкусу
- пара-тройка ложек сметаны **
- 50 грамм сливочного масла ***
- упаковка готового теста «точени кори«
Вообще, у меня есть специальные болгарские металлические эмалированные формы для баницы, но они не влезают в мою духовку, поэтому я буду делать в своей любимой стеклянной огнеупорной форме, купленной сто лет назад в кауфланде за сущие копейки — оказалась просто незаменимой вещью на кухне. Один недостаток — тяжелая.
1. Смешиваем извару с двумя яйцами и сметаной. Поскольку болгары традиционно делают баницу с сирене, а он чаще всего соленый, я посолила свою пресную извару по вкусу.
2. Смазываю форму для выпечки растопленным сливочным маслом
3. Кладу два листа точени кори или фило (как хотите) на дно этой формы и снова смазываю маслом при помощи кулинарной кисточки — очень удобно. Кстати, я специально клала по два листа, мне показалось что по одному будет слишком тонко и оказалось, что я была права.
4. Затем на этот лист тонко выкладываем извару и распределяем при помощи кулинарной лапоточки или ложки. Я толсто положила — можно было и поменьше.
5. Накрываю извару новой парой точени кори, намазываю их маслом и снова выкладываю начинку — остатки теста заворачиваю внутрь и тоже промазываю маслом
6. Это последний слой — кончилась начинка. К сожалению, я забыла посчитать сколько слоев у меня получилось.
7. Снова накрываю точени кори и сверху обильно намазываю взбитым яйцом. Затем ставлю все это в предварительно разогретую духовку на 180 градусов на 45 минут.
Готово. Чтобы яичная корочка сверху не подгорела, в последние десять минут можно выключить верхний тен в духовке.
Тесто поднялось, но незначительно. Баница получилась не толстая, но с большим количеством извары. Так что ребенок сказал будто похоже на запеканку. Дело в том, что казенные баницы на начинке экономят) А мне надо было потоньше намазывать изварой и класть побольше листов. Поэтому у меня остались листы теста и я в другой раз попробую сделать витую баницу.
Вот так выглядит баница на срезе. Она хорошо пропеклась и ее лего было кусать. В принципе, с изварой мне показалось даже гораздо вкуснее, чем с сирене — нежнее что ли.
* вместо извары можно взять сирене, брынзу, тыкву, овощи, тушеный лук порей и так далее
** вместо сметаны можно взять кисело мляко (болгарский йогурт), кефир, цедено кисело мляко
*** вместо сливочного масла можно взять растительное масло, а можно, вообще, не смазывать сами листы, только форму
Вот такой вот получился у меня рецепт баницы с фото от Вари Давыдовой))
Замечу, что баницу можно делать с чем угодно, главное, чтобы у вас было тесто фило в нем весь секрет и смак. Насколько мне известно оно везде продается.
Теперь немного о ценах на продукты: точени кори продаются в Болгарии в каждом магазине и стоят от 90 стотинок до 3 левов за упаковку, сливочное масло я покупала в Т-маркете, польское экстра 82% за два лева (акция), яйца размера «М» продаются в Билла по 2 лева за десяток, извара в молочом павильоне на рынке продается по цене 3 лева за килограмм, сметана есть в Лидле.
1 евро равен 1,95 лв.
Рецепт витой баницы
Мой фоторецепт лютеницы
Кухня
Налить автору
за труды
Источник
- Нови рецепти
- Популярни днес
- Най-популярните
- Случайни рецепти
Всички рецепти
- По категория
- По празник
- По националност
Публикувай
- Добави рецепта
Категории
- Салати
Салати
без месо ⋅ с месо ⋅ с колбаси ⋅ с риба ⋅ с морски дарове ⋅ салати-пюре
Популярни колекции към Салати
Салати с майонеза ⋅ Салати с домати ⋅ Салати с кисело мляко ⋅ Салати с краставици ⋅ Салати с чушки ⋅ Салати с картофи ⋅ Салати с печени чушки ⋅ Салати с марули (зелени салати) ⋅ Салати с царевица ⋅ Салати с моркови ⋅ Салати с паста ⋅ Риба тон ⋅ Салати със зеле ⋅ Салати с пилешко ⋅ Яйчени салати ⋅ Салати с шунка ⋅ Салати с патладжани ⋅ Салати с извара ⋅ Салати с авокадо ⋅ Салати с гъби ⋅ Салати с тиквички ⋅ Салати с ролца от раци ⋅ Салати с червено цвекло ⋅ Нетрадиционни салати ⋅ Ефектно украсени салати ⋅ Бобени салати ⋅ Салати с грах ⋅ Салати със сметана ⋅ Топли салати ⋅ Салати с ябълки ⋅ Рибни пастети ⋅ Катък ⋅ Киноа
- Супи
Супи
с месо ⋅ с колбаси ⋅ с карантия ⋅ с риба ⋅ с морски дарове ⋅ без месо ⋅ крем-супи ⋅ студени супи ⋅ бульони
Популярни колекции към Супи
Супи с ориз ⋅ Супи с фиде ⋅ Картофени супи ⋅ Постни супи ⋅ Супа топчета ⋅ Супи със спанак ⋅ Картофени крем-супи ⋅ Супи с коприва ⋅ Пролетни супи ⋅ Зеленчукови супи ⋅ Супи с пилешко месо ⋅ Гъбени супи ⋅ Супи със сирена ⋅ Доматени супи ⋅ Млечни супи ⋅ Супи с телешко месо ⋅ Супи със свинско месо ⋅ Супи с леща ⋅ Супи с тиквички ⋅ Супи с агнешки дреболии ⋅ Крем-супи с тиква ⋅ Таратор ⋅ Супи с лапад ⋅ Шкембе-чорба ⋅ Супи с боб ⋅ Супи с грах ⋅ Доматени крем-супи ⋅ Супи със зеле ⋅ Супи с агнешко месо ⋅ Пача ⋅ Курбан-чорба ⋅ Супи с пилешки дреболии ⋅ Супи със зелев сок ⋅ Супи със зелен фасул
- Сосове
Сосове
топли сосове ⋅ студени сосове
Популярни колекции към Сосове
Сосове за месо ⋅ Гъбени сосове ⋅ Млечни сосове ⋅ Сосове за риба ⋅ Сосове за зеленчуци ⋅ Универсални сосове ⋅ Винени сосове ⋅ Сметанови сосове ⋅ Сиренени сосове ⋅ Чеснови сосове ⋅ Домашна майонеза ⋅ Майонезени сосове ⋅ Сосове за пици и паста ⋅ Сос Бешамел ⋅ Дипове ⋅ Доматени сосове ⋅ Орехови сосове ⋅ Песто ⋅ Люти сосове ⋅ Домашна горчица ⋅ Сосове с хрян ⋅ Сосове в микровълнова
- Предястия
Предястия
гарнитури ⋅ с яйца ⋅ със сирена ⋅ с гъби ⋅ с месо ⋅ с колбаси ⋅ с риба ⋅ други предястия ⋅ солени палачинки ⋅ сандвичи
Популярни колекции към Предястия
Топено сирене ⋅ Извара и рикота ⋅ Картофени кюфтета ⋅ Картофени гарнитури ⋅ Топли сандвичи ⋅ Гювечета ⋅ Палачинки ⋅ Пържени филийки ⋅ Панирани пилешки хапки ⋅ Солени торти ⋅ Ориз със зеленчуци ⋅ Оризови гарнитури ⋅ Предястия с шунка ⋅ Теста за палачинки (класически) ⋅ Синьо сирене ⋅ Кашкавал на фурна ⋅ Моцарела ⋅ Аспержи ⋅ Пълнени гъби ⋅ Солени палачинкови торти ⋅ Предястия с пилешко ⋅ Сирене на фурна ⋅ Сирене в гювече ⋅ Палачинки със сирена ⋅ Чушки, тиквички и патладжани бюрек ⋅ Предястия с бекон ⋅ Палачинки с колбаси ⋅ Студени сандвичи ⋅ Паниран кашкавал (Кашкавал пане)
- Ястия
Ястия
с агнешко месо ⋅ със свинско месо ⋅ с телешко месо ⋅ с овнешко месо ⋅ с пилешко месо ⋅ с пуешко месо ⋅ с други птици ⋅ със заешко месо ⋅ с месо от дивеч ⋅ с колбаси ⋅ с кайма ⋅ с карантия ⋅ с риба ⋅ с морски дарове ⋅ охлюви и жабешки бутчета ⋅ с картофи ⋅ с ориз ⋅ с чушки ⋅ със зеле ⋅ с кисело зеле ⋅ с карфиол и броколи ⋅ с тиквички ⋅ с патладжани ⋅ с лук ⋅ с гъби ⋅ с боб (зрял фасул) ⋅ със зелен фасул ⋅ с леща ⋅ с грах ⋅ с нахут ⋅ със спанак ⋅ с коприва ⋅ с лапад
Популярни колекции към Ястия
Картофи на фурна ⋅ Пилешки гърди (филе) ⋅ Пиле с гъби ⋅ Мариновано месо и риба ⋅ Картофи със сирена ⋅ Гювеч ⋅ Тиквички на фурна ⋅ Картофени кюфтета ⋅ Праз лук ⋅ Риба на фурна ⋅ Картофени гарнитури ⋅ Скара и барбекю ⋅ Гювечета
- Безмесни
Ястия без месо
безмесни с картофи ⋅ безмесни с ориз ⋅ безмесни с чушки ⋅ безмесни със зеле ⋅ безмесни с кисело зеле ⋅ безмесни с карфиол и броколи ⋅ безмесни с тиквички ⋅ безмесни с патладжани ⋅ безмесни с лук ⋅ безмесни с гъби ⋅ безмесни с боб (зрял фасул) ⋅ безмесни със зелен фасул ⋅ безмесни с леща ⋅ безмесни с грах ⋅ безмесни с нахут ⋅ безмесни със спанак ⋅ безмесни с коприва ⋅ безмесни с лапад ⋅ безмесни със смесени зеленчуци ⋅ други безмесни ястия
Популярни колекции към Ястия без месо
Картофи на фурна ⋅ Картофи със сирена ⋅ Гювеч ⋅ Тиквички на фурна ⋅ Картофени кюфтета ⋅ Картофени гарнитури ⋅ Постни ястия с ориз ⋅ Ястия с печени чушки ⋅ Постни ястия с картофи ⋅ Гювечета ⋅ Пресни картофки ⋅ Пълнени тиквички ⋅ Кюфтета от тиквички ⋅ Елда
- Тестени
Тестени ястия
пици ⋅ паста ⋅ баници ⋅ хлябове и питки (без плънка) ⋅ хлябове и питки със сирене ⋅ хлябове и питки с друга плънка ⋅ оформяне и украса на питки ⋅ солени кексове и мъфини ⋅ с бутер тесто (солени) ⋅ пържени тестени ястия ⋅ соленки ⋅ други тестени ястия
Популярни колекции към Тестени ястия
Баници с готови кори ⋅ Баници със сирене ⋅ Тестени закуски ⋅ Питки, пити и погачи ⋅ Стар хляб ⋅ Хляб ⋅ Спагети ⋅ Паста с доматен сос ⋅ Царевично брашно ⋅ Хлебчета и малки питки ⋅ Тесто за пица ⋅ Солени мъфини ⋅ Вита баница ⋅ Паста с кайма ⋅ Сиренки и кифлички със сирене ⋅ Мекици ⋅ Тутманик ⋅ Хляб в машина за хляб ⋅ Пици с доматен сос ⋅ Паста с колбаси ⋅ Пици с колбаси ⋅ Макарони ⋅ Баници с газирани напитки ⋅ Паста със сметанов сос ⋅ Банички
- Десерти
Десерти
сладки и бисквити ⋅ бонбони ⋅ сладкиши ⋅ торти ⋅ украси, блатове за торти ⋅ рула ⋅ кексове и мъфини ⋅ палачинки, катми и гофрети ⋅ сиропирани десерти ⋅ сладки баници ⋅ козунаци и сладки хлябове ⋅ десерти с бутер тесто ⋅ кремове, парфета и желета ⋅ десерти с плодове ⋅ десерти с тиква ⋅ сладоледени десерти ⋅ пържени десерти ⋅ други десерти
Популярни колекции към Десерти
Торти и сладкиши с бисквити ⋅ Сладкиши без печене ⋅ Сиропирани сладкиши ⋅ Сладкиши с извара и сирена ⋅ Постни десерти ⋅ Сметанови торти ⋅ Шоколадови сладкиши ⋅ Шоколадови торти ⋅ Сладкиши с ябълки ⋅ Десерти с течен шоколад ⋅ Чийзкейк ⋅ Сладкиши с грис ⋅ Десерти с компот ⋅ Сладкиши със сладка и конфитюри ⋅ Сладкиши с череши и вишни ⋅ Шоколадови кексове
- Напитки
Напитки
чайове ⋅ кафета ⋅ напитки с какао и шоколад ⋅ други безалкохолни ⋅ алкохолни напитки
Популярни колекции към Напитки
Лимонада ⋅ Разхладителни напитки ⋅ Домашни ликьори ⋅ Алкохолни коктейли ⋅ Шейкове ⋅ Смути ⋅ Топъл шоколад и какао ⋅ Студени чайове ⋅ Мохито (Mojito) ⋅ Греяно вино ⋅ Греяна ракия ⋅ Напитки в микровълнова
- Зимнина
Зимнина
туршии ⋅ стерилизирана зимнина ⋅ зимнина от месо ⋅ компоти ⋅ сладка ⋅ конфитюри ⋅ мармалади ⋅ желета ⋅ сокове, сиропи и нектари
Популярни колекции към Зимнина
Зимнина с чушки ⋅ Зимнина с горски плодове ⋅ Зимнина с ягоди ⋅ Зимнина с домати ⋅ Зимнина със смокини ⋅ Люти чушки ⋅ Миш-маш ⋅ Консервирани листа за сарми ⋅ Зимнина с патладжани ⋅ Смесена туршия ⋅ Зимнина с череши и вишни ⋅ Зимнина със зеле ⋅ Зимнина с карфиол ⋅ Зимнина с праскови и кайсии ⋅ Консервирани салати и ястия ⋅ Лютеница ⋅ Пастърма ⋅ Кисели краставички ⋅ Зимнина със сливи ⋅ Зимнина с тиквички ⋅ Зимнина с ябълки ⋅ Зимнина със зелени домати ⋅ Консервирана риба ⋅ Зимнина с круши ⋅ Апетитка и лютивка ⋅ Зимнина с цитрусови плодове ⋅ Зимнина с дюли ⋅ Луканка
- Бебешки
Бебешки и детски храни
плодови храни (детски) ⋅ зеленчукови храни (детски) ⋅ месни храни (детски) ⋅ рибни храни (детски) ⋅ други (детски)
- Други
Други
подправки ⋅ солени декорации и украси ⋅ други (несортирани)
Популярни колекции към Други
Домашни млечни продукти ⋅ Домашни сирена ⋅ Чипс ⋅ Печени ядки ⋅ Ароматни масла
- Нови снимки
- Популярни снимки
- Снимки на седмицата
- Първа снимка
Добави снимка
- в албум
- към рецепта
Албуми
- Вкусотии без рецепта
Салати и предястия ⋅ Ястия и супи ⋅ Пици и паста ⋅ Тестени ⋅ Торти и украси ⋅ Десерти ⋅ Разни без рецепта - Любопитно
Карвинг ⋅ Бенто ⋅ Най-най-най- ⋅ Миниатюри ⋅ Изкуство от храна ⋅ Интересни плодове и зеленчуци - Празнични
Великден в картинки ⋅ Коледно-Новогодишни украси и трапези ⋅ Необичайни елхи - Разни
Веселите Готвачи ⋅ Пътувания ⋅ Разни
Етикети
- Салати
- Ястия
- Паста и пица
- Тестени
- Десерти
- Напитки
- Зимнина
- Продукти
- Любопитно
- Съвети и полезна информация
- Украси
- Класации
- Диети
- Великден
- Коледно-новогодишни празници
Популярни статии
- Сметана
- 10 любими турски десерта
- Постни ястия — Вегански рецепти
- Диетата на Пиер Дюкан през погледа на бивша «Дюканка»
Нови статии
- Подправките в Средновековието
- Боядисване на яйца с коприна
Приключили конкурси
- Първа снимка Зима 2019 — 2020
- Най-харесвана снимка Зима 2019 — 2020 [Други десерти]
- Най-харесвана снимка Зима 2019 — 2020 [Сладки и бисквити]
- Най-харесвана снимка Зима 2019 — 2020 [Кексове]
- Най-харесвана снимка Зима 2019 — 2020 [Сладкиши]
- Най-харесвана снимка Зима 2019 — 2020 [Торти]
- Най-харесвана снимка Зима 2019 — 2020 [Тестени]
- Най-харесвана снимка Зима 2019 — 2020 [Ястия и супи]
- Най-харесвана снимка Зима 2019 — 2020 [Предястия и салати]
- Най-харесвана рецепта Зима 2019 — 2020 [Десерти]
- Най-харесвана рецепта Зима 2019 — 2020 [Тестени]
- Най-харесвана рецепта Зима 2019 — 2020 [Ястия и супи]
… виж всички приключили конкурси
- Виж всичко
Горещи теми
- Как тече денят на Веселите готвачи
- Дублиращи се рецепти
- Да се усмихнем, посмеем…
- Провали в кухнята [весели снимки]
Популярни секции
- Общи кулинарни дискусии
- Как се прави…
- Новини
- Правила и полезна информация
- Всичко останало
Источник
Яйцата се разбиват и се добавя брашното, натрошеното сирене, разтопеното масло и млякото, в което е угасена содата. Във всяка една кора се слага по 1/3 от плънката. Навива се, но не стегнато, защото се надува при печене. Нареждат се в намаслена и набрашнена тава. Баницата се намазва с разбит жълтък с малко олио и се пече на 180 С 25-30 минути. Завива се с мокра кърпа.
zlare
[Изпробвал рецептата]
zlare
[Изпробвал рецептата]
mimoza784
[Изпробвал рецептата]
[Изпробвана]
renito
[Изпробвал рецептата]
renito
[Изпробвал рецептата]
zlare
[Изпробвал рецептата]
zlare
[Изпробвал рецептата]
[Изпробвана]
Lirinka
[Изпробвал рецептата]
Lirinka
[Изпробвал рецептата]
perunika
[Изпробвал рецептата]
renito
[Изпробвал рецептата]
renito
[Изпробвал рецептата]
swetla7
[Изпробвал рецептата]
[Изпробвана]
perunika
[Изпробвал рецептата]
perunika
[Изпробвал рецептата]
perunika
[Изпробвал рецептата]
nela111
[Изпробвал рецептата]
pipilota
[Изпробвал рецептата]
[Изпробвана]
pipilota
[Изпробвал рецептата]
lu4a
[Изпробвал рецептата]
latkova
[Изпробвал рецептата]
[Изпробвана]
latkova
[Изпробвал рецептата]
renito
[Изпробвал рецептата]
nela111
[Изпробвал рецептата]
[Изпробвана]
nela111
[Изпробвал рецептата]
Pavel
[Изпробвал рецептата]
[Изпробвана]
viliya
[Изпробвал рецептата]
viliya
[Изпробвал рецептата]
Lirinka
[Изпробвал рецептата]
Lirinka
[Изпробвал рецептата]
[Изпробвана]
nela111
[Изпробвал рецептата]
renito
[Изпробвал рецептата]
renito
[Изпробвал рецептата]
[Изпробвана]
nela111
[Изпробвал рецептата]
nela111
[Изпробвал рецептата]
lu4a
[Изпробвал рецептата]
lu4a
[Изпробвал рецептата]
zllate
[Изпробвал рецептата]
Баница с Одрински кори печени на сач
zllate
[Изпробвал рецептата]
Lirinka
[Изпробвал рецептата]
zllate
[Изпробвал рецептата]
[Изпробвана]
viliya
[Изпробвал рецептата]
viliya
[Изпробвал рецептата]
[Изпробвана]
stii